Meny Stäng

Viktiga verktyg att ha hemma

Du kanske funderar på att renovera om hemma eller känner att det kan vara smart att ha ordentliga verktyg för hemmet. Då kan det vara en bra idé att investera i några händiga och viktiga verktyg, som alla bostadsägare borde ha, speciellt om du bor i ett stort hus där användning av verktyg kan vara vanligt förekommande. Innan du börjar köpa på dig massa olika verktyg kan det vara bra att ha lite bättre koll på vad du faktiskt behöver, här nedan får du tips på vad du kan behöva ha för verktyg.

Förberedande verktyg

Det kan vara smart att börja med en verktygslåda eller verktygsväska, på så sätt vet du att du har bra förvaring för alla verktyg du tänkt köpa. Det finns både små och stora lådor och väskor för att förvara dina verktyg i. Tänk efter hur stor användning av verktygen du kommer ha och vart du eventuellt ska förvara verktygslådan/väskan. När du vet det kan du bestämma om du behöver en liten eller en stor. I samband med jakten på verktygslådan kan du även kolla efter en sortimentslåda. En sortimentslåda är till för att förvara små spikar, skruvar och andra små saker som behövs vid både enkla snickeriarbeten och större byggprojekt.

Sedan är det viktigt med skyddsutrustning för dig själv. Det handlar bland annat om skyddsglasögon för att undvika skador på dina ögon från eventuellt damm och flisor som kan bildas vid användning av verktyg. Dina händer är också viktiga att skydda så du får inte glömma att investera i ett par bekväma och pålitliga arbetshandskar. Ska du arbeta på vintern så kan det vara extra viktigt att de har ett tjockare material. Det finns många olika hemsidor på nätet där du kan hitta skyddsutrustning och verktyg, bland annat på Vepax verktyg. Om du ska arbeta i mycket ljud och oväsen så måste du även se till att du har hörselskydd. Det finns avancerade hörselskydd idag som har god ljuddämpning men samtidigt ger dig möjlighet att höra omgivningen. De finns även hörselskydd som har inbyggd bluetooth vilket betyder att du kan lyssna på musik eller prata i telefon.

verktyg att ha hemma

Verktyg

  • Hammare är ett av de bästa verktygen du kan ha i din verktygslåda, den är användningsbar för det mesta och du kan hitta flera olika varianter på hammare. Det finns allt från bas alternativ till mer avancerade hammare för specifika ändamål.
  • Skruvdragare är också ett stabilt verktyg att ha hemma. Du spar mycket tid och energi på en skruvdragare, speciellt i jämförelse med en vanlig skruvmejsel. Du kan skruva olika typer av skruvar med en skruvdragare och det är sällan den gör dig besviken. Även här finns det olika modeller och styrkor att välja mellan. på tal om skruvmejsel så kan det även vara en bra idé att skaffa ett skruvmejselset. Detta set har olika storlekar på mejslar vilket gör att du kan skruva alla olika typer av skruvar i alla olika tillfällen.
  • En skiftnyckel kan även vara bra att införskaffa till din verktygslåda. Med detta verktyg kan du alltid hantera olika typer av muttrar. Oavsett om du vill dra åt eller lossa på en mutter så kan du lita på att skiftnyckeln löser det.
  • Tumstock och vattenpass kan komma till bra användning när det kommer till att mäta rum, väggar, tak eller andra saker.