Meny Stäng

Hitta rätt pool för dig

välja rätt pool

Drömmer du om en egen pool i trädgården? Vakna en sommarmorgon och gå ut genom dörren och simma några längder, eller flyta på vattnet med kaffekoppen i handen. Det behövs inte stora, plana ytor för att kunna ha en egen pool. Poolen designas efter dina önskemål och hur miljön ser ut.

Planera och bygga

Hösten är en bra tid att börja planera för en pool. Då finns det gott om tid att ta in offerter, tänka igenom läget och vilken slags pool som passar in hos dig. Självklart går det även att börja under våren och ha poolen klar till sommaren. Men ju mer tid du har på dig desto mer tid kan du lägga på detaljer och få det precis som du vill ha det. Hos Poolgiganten finns det tips på vad som är bra att tänka på och förslag på olika lösningar. Placeringen av poolen bör vara i solläget och utan träd som skuggar och tappar löv. Om du har tänkt bygga en hög pool eller gräva ut väldigt mycket kan det vara en bra idé att kontrollera om det behövs bygglov. Oftast behövs det inte till pooler. Det finns flera sätt att finansiera poolbygge och det är smart att tänka igenom även det innan bygget startar.

Välj pool

Det viktigaste att fundera på är vad poolen kommer användas till. Om det är simning som är syftet med poolen ska den kanske vara lång och smal. Den vanligast poolen är 4*5 meter och 1, 5 meter djup. Men välj utifrån dina önskemål och placering. Kanske behöver poolen vara L-formad för att passa i trädgården, kanske räcker det med en liten pool för svalka när de varma sommardagarna är här. Är det både barn och vuxna som ska använda poolen är det en bra idé att ha djupare på ena sidan och grundare på den andra, och med inbyggd bred trappa på ena kortsidan så att barnen lätt kan ta sig i och ur.

Välj pool

Specialpooler för extra lyx

Vill du att poolen ska bidra till en speciell trädgård och utsikt ska du satsa på inifinitypoolen eller overflow. Har du en slutande tomt så passar en infinitylösning perfekt då den skapar känslan av att vattnet rinner över kanten och fortsätter bortåt som en havshorisont. Vid en pool med overflow ligger vattennivån på samma nivå som marken utan någon höjdskillnad vid poolkanten. Det blir en otroligt speciell effekt när himlen speglar sig i vattnet och skapar en illusion om att man kan gå på vattnet, att marken bara fortsätter där vattnet börjar.

Tillbehör och personlig touch

Det finns nästan oändligt många sätt att göra din pool anpassad för dina och din familjs behov. Kantstenar, olika trappor och stegar, en inbyggd bänk i vattnet, färgen på kakel och kantlinjer, belysning. På Poolgiganten finns förslag och bilder på olika lösningar som ger inspiration. Jet-stream är en smart lösning för effektiv simträning om du har en mindre pool. Någon form av uppvärmning är en smart lösning om du vill kunna använda poolen även vår och höst, eller en lite kylig regnig sommardag. Då är det en lyxig känsla att kunna krypa ner i varmt vatten. Den vanligaste uppvärmningen är en poolvärmepump men det finns även andra lösningar, som till exempel solfångare. Kanske har du redan en bild av hur du vill att din pool ska se ut? Från semesterhotellet eller beskrivning från en roman du läst? När du gör en långsiktig och hållbar investering är det viktigt att det blir helt rätt. Allt är möjligt.