Meny Stäng

Fem saker du bör rensa ur ditt hem

De flesta upplever någon gång ibland att hemmet är allt annat än lugnt och vilsamt. Det kan många gånger kännas som att bostaden är fullbelamrad med onödiga saker, som skapar en stökig inomhusmiljö. Då är det klokt att göra något åt det så snabbt som möjligt. Det finns en del saker som ofta finns i ett hem, men som inte gör någon som helst nytta. Sådana saker är det bättre att rensa bort direkt. Här ska vi ta en titt på fem sådana saker, som förekommer i väldigt många hem.

Krukväxter som har dött, eller är på god väg att göra det

De allra flesta har nog någon gång tagit en titt i fönstret bara för att upptäcka att en eller flera av de krukväxter som står där inte längre lever. Kanske finns det något enstaka blad kvar på växten, men inte tillräckligt för att den ska ge något hopp om bättre tider. Då är det hög tid att rensa. Växterna som du har i ditt hem ska vara fina, men de ska också få dig att må bra och känna dig mer energifylld. Den effekten kommer döda växter aldrig att ge.

Reklam och manualer

Att det ligger högar med reklam i hemmet är ingen ovanlighet, och för många har det blivit en ren vana. De här högarna bidrar dock till att skapa oreda i hemmet, och de gör inte så stor nytta, såvida du inte tar dig tid att gå igenom dem ordentligt för att planera veckans inköp. Det är därför klokt att titta igenom reklamen när den kommer, fundera över vilka erbjudanden du ska utnyttja och därefter slänga bort reklamen. Något som du faktiskt också kan rensa bort är gamla manualer. Vanligtvis behövs bara en manual när du ska installera eller montera något första gången. När det väl är gjort kan du slänga manualerna, så slipper du även dessa högar med papper.

Gamla hudvårdsprodukter

Det är lätt att glömma bort att hudvårdsprodukter har ett bäst före-datum, men det har de. Ofta är det 12 månader efter öppning som gäller. Se till att med jämna mellanrum rensa ut alla utgångna produkter ur ditt badrumsskåp. Det kommer skapa mer harmoni i skåpen, och det kommer göra det lättare för dig att hitta det du behöver.

Klädesplagg som aldrig används

Det finns väldigt många som i stort sett aldrig rensar ur garderoben. Det gör att garderoben ständigt ser välfylld ut, men när du väl letar efter något lämpligt att ha på dig är det svårt att hitta något. Det kan skapa stor frustration. Därför är det en god idé att åtminstone en gång per år rensa ur garderoben ordentligt. Skänk bort de plagg du aldrig använder, eller sälj dem för en slant om du vill och kan.

Porslin som du har tröttnat på

Att öppna köksskåpen och mötas av porslin som du har tröttnat på gör dig knappast glad. Se till att rensa ur skåpen, så att du bara behåller de tallrikar, glas och koppar som du faktiskt vill duka med. Då ser du snabbt om du behöver fylla på skåpen, eller om du ändå har allt du behöver. Du får dessutom mer välordnade skåp.