Meny Stäng

Effektiv tidrapportering

Som egenföretagare är det mycket att hålla ordning på för att ens verksamhet ska fungera. Förutom att se till att leverera ett bra jobb och ha en god kontakt med kunderna, är det även viktigt att ha koll på när och hur man arbetar. Att dokumentera vilka tider man arbetar ska inte vara tidskrävande eller jobbigt. Med hjälp av Flowi får du bättre flyt i ditt arbete och kan enkelt rapportera in din arbetade tid.

Flowi – för bättre flyt i arbetslivet

Om du har ett eget företag och arbetar ute hos olika kunder hela dagarna, är det viktigt att du vet hur mycket tid du lägger hos diverse kunder. Det är viktigt att du har koll på hur lång tid arbetet tar för att dels kunna lägga upp ditt arbete bättre, men framförallt för att du ska kunna ta rätt betalt. Men att dokumentera hur, när och var man arbetar kan ta tid som man inte alltid har. Just därför finns appen Flowi. Med den registrerar du snabbt och enkelt din arbetstid och slipper förlita dig på ditt eget minne eller en papperslapp i fickan. Direkt i mobilen kan du skriva in alla uppgifter du behöver för att exempelvis kunna utfärda en korrekt faktura vartefter. Om du har väldigt ont om tid kan du tala in uppgifterna i appen så registreras de åt dig. Enklare än så kan det knappast bli att tidsrapportera.

Korrekt tidsrapportering ger bättre koll

När man är egenföretagare är det viktigt att veta hur lång tid olika projekt tar att utföra för att kunna lägga upp arbetsdagen på rätt sätt. Den som exempelvis arbetar som elektriker utför många olika typer av arbeten hos många olika kunder under en och samma dag. Samtliga uppdrag tar olika lång tid och att veta på ett ungefär hur lång tid de olika projekten kommer ta gör det möjligt att lägga upp en arbetsdag på ett professionellt sätt. I samband med att offerter ska utfärdas är det också viktigt att veta hur lång tid ett arbete kan förväntas ta. Är man för tidsoptimistisk riskerar man att framstå som oprofessionell och i värsta fall måste man arbeta gratis för övertiden. Utför man däremot arbetet på betydligt kortare tid än vad som angetts i offerten kan kunderna känna sig lurade. Därför är det viktigt att ha koll på hur lång tid olika projekt tar och det sker enklast med hjälp av automatiserad tidsrapportering.

Fakturera rätt

Det är inte lätt att ha allt i huvudet. När det är dags att utfärda en faktura för ett utfört arbete och man har slarvat med att dokumentera tidsrapporteringen, är det lätt att fakturera för fel tid. Kunden har dock ofta stenkoll på hur lång tid ett projekt har tagit och det borde du också ha. Med hjälp av Flowi kan du enkelt utfärda korrekta fakturor med din tidsrapportering som underlag. Det gör inte bara att du framstår som mer professionell, du kan dessutom känna trygghet i att veta att du får rätt betalt. Då slipper du även hantera eventuella tvister med kunden om hen känner sig lurad av en felaktig faktura.