Meny Stäng

Att äga och bo i villa

Många drömmer vi om att en dag äga och bo i vårt eget hus. Har du funderat på att köpa dig en villa? Det finns såväl för- som nackdelar att ta i beaktning innan du tar det slutgiltiga steget och lägger ditt vinnande bud. Det kan vara en god idé att vara i det klara med villaägandets båda sidor för att vara i det klara med om detta är något som passar dig. Den ökade friheten är den mest nämnda fördelen husägare uppger och där höga kostnader och ett ökat eget ansvar är några nackdelar. Idag har du, som inte ännu riktigt funnit dig i det klara med om du önskar bli villaägare, möjligheten att kunna hyra ett hus. Allt fler väljer att hyra ut sitt hus för dig att hyra.

Fördelar med ett eget hus

Det finns otroligt många fördelar med att äga och bo i ett hus. Många nöjda ägare talar om den ökade friheten som den största fördelen. Detta är frihet i form av en tomt att nyttja till lek, plantering och härliga sommardagar men det är även frihet i form av större och fler möjligheter till renoveringar. Har du en dröm och många kreativa idéer om hur du önskar att ditt drömmars hem ska se ut är det ett hus du ska välja att investera i. Det finns några andra fördelar som också omnämns. Fördelar som en ökad självständighet samt och att man inte behöver visa lika mycket hänsyn till grannar. Fördelarna med att bo och äga ett hus är många och dessa är de främst nämnda sakerna som upplevs som positivt av personer som valt att bo i hus.

Nackdelar värda att nämna

På andra sidan av myntet finner vi också ett par nackdelar. Detta kan vara svårt att tro när vi talar om frihet som den främsta fördelen. Vad är då nackdelarna med att bo i ett hus? Vanligast nämnda nackdelen är det mycket dyrare att bo i ett hus. Det blir högre driftkostnader i form av underhåll av utsida som insida, el, sophantering, vatten och inte minst försäkringar och detta gör att priset i regel sticker iväg. Det går också åt mycket tid till underhåll av husets insida som utsida och det tycks alltid finnas något som behövs fixas med.

Bolånet är också detta en stor nackdel som lyfts när det är tal om att köpa sig ett hus. Ett bolån sticker mer än gärna iväg när det rör sig om ett hus och är avsevärt mycket dyrare än om en väljer att bo i ett radhus eller en lägenhet. Det finns både många fördelar som nackdelar med att äga och bo i ett hus och för dig som inte riktigt kunnat bringa klarhet i om ett hus skulle passa dig kan välja att hyra ett hus under en period.